Υλικά

170 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας

35 γρ. φρέσκο γάλα

2 μεγάλες και ώριμες μπανάνες (360 γρ. καθαρό βάρος)

200 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε καθαρισμένες τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.
  3. Βάζουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε ένα μεγάλο σκεύος και το χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι καλά μέχρι να ασπρίσει.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα του κέικ.
  5. Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στο μίγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα ίσα να απορροφηθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη μπανάνα και ανακατεύουμε πάλι απαλά.
  8. Μεταφέρουμε το μίγμα του κείκ σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα, που έχουμε αλείψει με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και έχουμε αλευρώσει.
  9. Ψήνουμε το κέικ μπανάνας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για 45-50 λεπτά περίπου. Τρυπάμε στο κέντρο του με ένα ξυλάκι και αν βγει στεγνό τότε το κείκ είναι έτοιμο.

Θα βρείτε τη συνταγή από τον food blogger Αλέξη Επιθυμιάδη εδώ.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να μην κάτσουν οι σταγόνες σοκολάτας στο κάτω μέρος του κέικ, τις ανακατεύετε με λίγο αλεύρι ώστε να κολλήσουν στο μίγμα του κέικ.

Το ψήνετε ψηλά στον φούρνο για να ψηθεί σωστά από κάτω.

Αφήνετε το κέικ στη φόρμα για 30 λεπτά και μετά το ξεφορμάρετε με προσοχή.