Υλικά

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

90 γρ. ζάχαρη

1/4 κουτ.γλυκού αλάτι

140 γρ. Flora Soft με βούτυρο, κρύο από το ψυγείο

800 γρ. γάλα ζαχαρούχο (2 κουτιά)

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

1 κουτ.γλυκού μέλι

ανθός αλατιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 20x20 εκατοστών και το στρώνουμε με λαδόκολλα με τις δυο απέναντι πλευρές να εξέχουν.
  2. Αναμειγνύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε μέσα στο μίγμα. Συνεχίζουμε με τις άκρες των δαχτύλων και τρίβουμε το μίγμα ώστε να γίνει σαν ψίχουλα ψωμιού.
  3. Πιέζουμε το μίγμα στο ταψάκι με τα χέρια και το στρώνουμε καλά. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
  4. Ψήνουμε τη βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα (180°C αντιστάσεις) για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει πολύ λίγο χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C αέρα (220°C αντιστάσεις). Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα πυρέξ 17x25εκατοστών και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και τα βάζουμε έτσι στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Στο μεταξύ έχουμε βράσει νερό και το ρίχνουμε στο μεγάλο ταψί να φτάσει μέχρι τη μέση του πυρέξ (το πυρέξ κάθεται δηλαδή μέσα στο νερό). Ψήνουμε για περίπου 90 λεπτά, ελέγχοντας ανά μισή ώρα το νερό και συμπληρώνουμε όταν πέφτει η στάθμη του. Βγάζουμε το ταψί πολύ προσεχτικά από τον φούρνο και κοιτάμε την καραμέλα (το ζαχαρούχο) να έχει πάρει ανοιχτό καφετί χρώμα και να έχει πήξει. Την αλείφουμε πάνω στο μπισκότο. (Αν η καραμέλα είναι ακόμα λευκή και υδαρής την αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα).
  6. Βάζουμε τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολάκι και τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνοντάς τη για διαστήματα των 15 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Εναλλακτικά τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  7. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο γλυκό με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη. Όταν αρχίσει να στερεοποιείται η κουβερτούρα, χαράζουμε την επιφάνεια σχηματίζοντας μπάρες. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο. Πριν το σερβίρισμα το αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και απολαμβάνουμε!

Θα βρείτε τη συνταγή από τη food blogger Ελένη Βονισάκου εδώ.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ