Υλικά

100 γρ Flora με βούτυρο, λιωμένο

100 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

100 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή

1 αυγό

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας (ή χοντροκομμένη κουβερτούρα)

110 γρ. περίπου σοκολατένια κουφέτα πολύχρωμα 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 16C στον αέρα (180°C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 25x18 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα ώστε να εξέχουν οι δυο άκρες.
  2. Βάζουμε το λιωμένο Flora με βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις ζάχαρες. Χτυπάμε με σύρμα. Ρίχνουμε το αυγό, χτυπάμε να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, το αλάτι. Βάζουμε και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ξανά να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και με μια μαρίζ το διπλώνουμε να ενσωματωθεί μέχρι να μην φαίνεται σχεδόν καθόλου.
  4. Κρατάμε στην άκρη όσες σταγόνες σοκολάτας και κουφέτα θεωρούμε πως χρειάζονται για την επιφάνεια του γλυκού. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα στο μείγμα και συνεχίζουμε να διπλώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι (θα είναι λίγο σφιχτό οπότε είμαστε προσεχτικοί). Πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα και τα κουφέτα που κρατήσαμε. Δεν χρειάζεται να τα πατήσουμε διότι θα τα «αγκαλιάσει» η ζύμη κατά το ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας, ακουμπάμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε 12 μπάρες.
  7. Σερβίρουμε με ένα ποτήρι κρύο γάλα που ταιριάζει πολύ!

 

Θα βρείτε τη συνταγή από τη food blogger Ελένη Βονισάκου εδώ.





ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο καστανή ζάχαρη κρυσταλλική (200γρ) αλλά ο συνδυασμός με τη μαύρη δίνει μια άλλη διάσταση, πιο «καραμελένια» στη γεύση των cookie bars.

Μπορείτε και να παραλείψετε το μπέικιν πάουντερ για πιο συμπαγείς μπάρες.

Ο χρόνος ψησίματος είναι για το μέγεθος ταψιού που αναφέρεται. Αν το δικό σας είναι πιο μικρό θα χρειαστεί ίσως λίγα λεπτά παραπάνω μιας και το μείγμα θα είναι πιο παχύ. Μην χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί διότι οι μπάρες θα είναι πολύ λεπτές.

Σχετικές Συνταγές