Υλικά

200 γρ. Flora με βούτυρο, σε αλουμινόχαρτο

190 γρ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 πράσινα μήλα

3 βιολογικά αυγά

2 κουταλιές γάλα

1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κανέλας

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

 

Αφήνουμε το Flora με βούτυρο, σε αλουμινόχαρτο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.

 

Σταδιακά προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

 

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.

 

 

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του κείκ μήλου με σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη υφή.

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε σε δύο δόσεις στο μείγμα του κείκ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Παράλληλα προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα του κείκ μήλου με σοκολάτα.

 

Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ με τρύπα και αδειάζουμε το μισό μείγμα του κείκ μήλου.

 

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος και τις ανακατεύουμε με τη κανέλα.

 

Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου πάνω από τη ζύμη του κείκ και από πάνω αδειάζουμε την άλλη μισή ζύμη του κέικ μήλου με σοκολάτα.

 

Με την σπάτουλα σιλικόνης απλώνουμε και ισιώνουμε το μείγμα.

 

Ψήνουμε το κείκ μήλου με σοκολάτα για 40-45 λεπτά και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι ή μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο κέντρο.

 

Αφήνουμε το κείκ μήλου με σοκολάτα να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει τελείως.

 

Πριν σερβίρουμε το κέικ μήλου με σοκολάτα το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορούμε εναλλακτικά να βάλουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μικρό μπολ, να το κλείσουμε με μεμβράνη και να λιώσουμε τη σοκολάτα για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων.