Υλικά

Υλικά για το ζωμό:
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Κελύφη και κεφάλια από τις γαρίδες

Υπόλοιπα υλικά:
200 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες
40 γρ. φυστίκια Αιγίνης
400 γρ.  λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά
4 κουτ. σούπας Flora Soft με extra βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τσίλι
70 ml λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά αλλά να μην πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα χτυπάμε ελαφρά στο γουδί για να σπάσουν αλλά να μην λιώσουν.

Καθαρίζουμε τις ουρές από τις γαρίδες προσεκτικά και αφαιρούμε το κεφάλι τους. Τα κελύφη και τα κεφάλια τα κρατάμε σε ένα σκεύος για τον ζωμό που θα ετοιμάσουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την ουρά και αφαιρούμε με προσοχή το εντεράκι.

Για τον ζωμό χρησιμοποιούμε μία μεγάλη κατσαρόλα όπου προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα 2,5 λίτρα ζεστό νερό και βράζουμε για 15 λεπτά έτσι ώστε να μείνουν περίπου 2 λίτρα από τον ζωμό. Σουρώνουμε το ζωμό γαρίδας σε μία μεγάλη κατσαρόλα και κρατάμε χωριστά 350ml.

Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται στη κατσαρόλα με τον ζωμό και βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται από τον παραγωγό τους.

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα τηγάνι και προσθέτουμε 2 κουταλιές Flora Soft με extra βούτυρο, το σκόρδο και το τσίλι. Τα σοτάρουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά τους.

Σβήνουμε τις γαρίδες με το κρασί, περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 250ml από τον ζωμό και μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία και προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές Flora Soft με extra βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, αδειάζουμε πάνω τους τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο επιπλέον ζωμό και τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με γαρίδες και φιστίκι Αιγίνης με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα απολαμβάνουμε ζεστά!

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ