Υλικά

Για το παντεσπάνι

2 μπανάνες ώριμες λιωμένες

200 γρ.  Flora  Soft με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

4 μεγάλα αυγά (βιολογικά, ελευθέρας βοσκής)

1 κουτ. γλυκού βανίλια

360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού baking powder

1/2 κουτ. γλυκού σόδα

2 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το icing

300 γρ. τυρί κρέμα

250 γρ.  παιδικό γιαούρτι με μύρτιλλα

50 γρ.  Flora  Soft με βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Ξεφλουδίζουμε τις ώριμες μπανάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το  Flora  Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.  Αν έχουμε μίξερ το χτυπάμε στο μίξερ.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.

Τέλος,  προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ περνάμε από τη σίτα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε το μείγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών.

Μεταφέρουμε σε δύο στρογγυλά τσέρκια διαμέτρου 15 εκατοστών.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τα παντεσπάνια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.

Κόβουμε το επάνω μέρος που είναι αναομοίομορφο με το μαχαίρι για ψωμί και τους δίνουμε flat σχήμα.

Για το icing

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και τα τρία υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ομοιογενές χρώμα.

Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για το στήσιμο της τούρτας απλώνουμε το 1/4 του μείγματος πάνω στο πρώτο παντεσπάνι.

Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω σαν καπάκι και με μια σπάτουλα απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα πάνω και γύρω από την τούρτα.

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ