Υλικά

  • 1½ κιλό διάφορα χόρτα ψιλοκομμένα (σπανάκι, καυκαλίθρες, μυρώνια, τσουκνίδες κ.ο.κ)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
  • 200 γραμ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι - πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 1 Πουρέ Knorr
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1-2 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο λιωμένο

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το Flora με βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Σε άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με τα χόρτα και τα αναμειγνύουμε με τα ανάμεικτα λαχανικά, τον άνηθο και τη φέτα. Αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο ένα ταψί ή πυρέξ και απλώνουμε σε μία στρώση το μίγμα των χορταρικών.
  2. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τον πουρέ, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε στη συσκευασία του. Τον αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και τον απλώνουμε στο ταψί, πάνω από το μίγμα των χορταρικών. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα χόρτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και τη φρυγανιά. Περιχύνουμε με το Flora με βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο πουρές.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-Για να πετύχετε τραγανά και νόστιμα λαχανικά κατσαρόλας που δε θα έχουν λιώσει, μην τα αφήνετε να βράσουν σε πολύ δυνατή φωτιά και σε πολύ νερό. Επιπλέον εκμεταλλείτε τους χυμούς τους και λίγη φρέσκια - κατά προτίμηση- τομάτα. Είναι προτιμότερο να τα σιγοβράσετε και να δοκιμάζετε. Αν "κρατάνε", προσθέστε λίγο νερό και αποφύγετε το ανακάτεμα για να μην σπάσουν.

-Για να είναι πιο «σταθερό» το φαγητό και για να κόβεται πιο εύκολα σε κομμάτια, μπορούμε πριν βάλουμε τα χόρτα, να στρώσουμε στο ταψί μερικές ροδέλες πατάτας.

Σχετικές Συνταγές