Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 80-100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο 
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Ρίχνουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-Αν θέλετε βελούδινη υφή στον πουρέ, χρησιμοποιήστε ζεστό και όχι κρύο γάλα.
-Καλό θα είναι να μην πολτοποιήσετε τις πατάτες στο μπλέντερ ή το multi γιατί θα γίνουν μια κολλώδης μάζα.
-Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα γάλακτος.
-Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να βράσετε τις πατάτες ξεφλουδισμένες σε ζωμό βοδινού ή κότας ή ακόμη και σε φρέσκο γάλα.
-Μπορείτε να αρωματίσετε τον πουρέ με μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας όπως μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κόλιαντρο, θυμάρι, εστραγκόν κ.ο.κ.

Σχετικές Συνταγές