Υλικά

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού 
  • Αλεύρι 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 
  • 2 φλιτζ. τσαγιού Flora με βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • Χυμός φρέσκος από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής
  • 8 κρόκους αυγών
  • 1 και ½ κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • 8 ασπράδια
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 

 

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα, προσθέτουμε ζάχαρη και το Flora με βούτυρο. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε και λιώνουμε το Flora με βούτυρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τόσο ώστε το μίγμα να γίνει ψιχουλιαστό.
  2. Σε μία άλλη λεκάνη ρίχνουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ξεκινάμε να τα αφρατεύουμε στο μίξερ. Αφού αφρατέψουν οι κρόκοι, τους ενσωματώνουμε στο αρχικό μίγμα και με μία σπάτουλα σιγά σιγά δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  3. Χτυπάμε μαζί τα ασπράδια μαζί με το αλάτι για να κάνουμε μία μαρέγκα. Προσθέτουμε το κρεμόριο και την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπώντας ξανά μέχρι να σφίξει περισσότερο η μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο αρχικό μίγμα. Δουλεύουμε με ελαφρές κινήσεις, το αφράτο μίγμα και προετοιμάζουμε το ταψί, αλείφοντάς το με Flora με βούτυρο καλά σε όλες τις πλευρές του. Τοποθετούμε το αντικολλητικό χαρτί και κατόπιν αλείφουμε ξανά. Ρίχνουμε όλο το μίγμα μέσα στο ταψί. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και είμαστε έτοιμοι να φουρνίσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C, ψήνοντας για μία ώρα στη μεσαία θέση του φούρνου.
  4. Τοποθετούμε τη βασιλόπιτα σε σχάρα, αναποδογυρίζοντας τη προσεκτικά, τοποθετούμε το φλουρί, τη γυρίζουμε και είμαστε έτοιμοι να γαρνίρουμε. Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε ένα στένσιλ για να δημιουργήσουμε σχήματα ρίχνοντας τη ζάχαρη άχνη ή απλώς αχνίζουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε επίσης με φρέσκα φρούτα και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ