Υλικά

  • 300 ml φρέσκο γάλα
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Κανέλα
  • Τριμμένο κάρδαμο
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο
  • 5 φρυγανισμένες φέτες κέικ βανίλιας

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Κόβουμε την απαραίτητη ποσότητα από το Flora με βούτυρο και την προσθέτουμε μέσα στο μίγμα.  Ανακατεύουμε ελαφρά για να λιώσει το Flora με βούτυρο και προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα, ανακατεύοντας πάλι μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  2. Προσθέτουμε πάπρικα (μπορείτε και καυτερή πάπρικα αν το προτιμάτε), λίγο μοσχοκάρυδο, κανέλλα και τριμμένο κάρδαμο. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με τα μπαχαρικά ώστε να βγουν τα αρώματά τους.
  3. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη τη λιωμένη σοκολάτα για να φυλακίσουμε τα αρώματα μέχρι να σερβίρουμε στο ειδικό σκεύος του φοντί.
  4. Σουρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο ειδικό σκεύος του φοντί, κλείνουμε το σκεύος και το ανάβουμε. Απολαμβάνουμε βουτώντας φρυγανισμένα κομμάτια από κέικ μέσα στη σοκολάτα.

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ