Υλικά

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα χλιαρό
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 150 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο γάλα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
     
  2. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το flora με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
     
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και το άρωμα βανίλιας.

     
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το γάλα και ζυμώνουμε με τον γάντζο, ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
     
  5. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

     
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
     
  7. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και φτιάχνουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
     
  8. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου
     

 

Tips

• Οταν βάζουμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα ή στο ταψί, αφήνουμε πάντα κάποιο κενό μεταξύ τους γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.
• Διατηρούμε τα κουλουράκια μας σε μεταλλικό κουτί μπισκότων καλά κλεισμένο σε μέρος δροσερό.
• Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας πιο τραγανά τα πλάθουμε πιο λεπτά και τα αφήνουμε να ψηθούν περισσότερη ώρα.





ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κλείστε τα κουλούρια σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.

Σχετικές Συνταγές