Υλικά

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)

180 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

1 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

20 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

50 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοτριμμένο (πούδρα)

50 γρ. φουντούκι ψιλοτριμμένο (πούδρα)

50 γρ. καρύδα αποξηραμένη σε τρίμμα

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μεσαία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το αλάτι και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μιά βράση και φανούν οι πρώτες φουσκάλες, ρίχνουμε µέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε, με αυγοδάρτη, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει.
  5. Πλάθουμε τα τρουφάκια σε μπαλίτσες και, έπειτα, τα κυλάμε επάνω στις διαφορετικές επικαλύψεις.
  6. Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ