Υλικά

Για τη ζύμη

 

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. σούπας μαγιά ξηρή

100 γρ. ζάχαρη λευκή

50 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε κύβους

1 κουτ. γλυκού αλάτι

2 αυγά χτυπημένα

200 γρ. γάλα χλιαρό

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

Για το γλάσο

 

160 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κουτ. σούπας γάλα

½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Χρωματιστή ζάχαρη (προαιρετικά)

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγα, το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το αλάτι και ανακατεύουμε τη ζύμη με το εξάρτημα γάντζος, μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το οποίο έχουμε αλείψει με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
  3. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ώστε η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπ-πατ στο σχήμα που επιθυμούμε. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμη 30 λεπτά, για να διπλασιαστούν σε όγκο.
  5. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό σπορέλαιο, και από τις δυο πλευρές, ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  6. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια και γλασάρουμε τα ντόνατς. Πασπαλίζουμε με χρωματιστή ζάχαρη.

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ