Υλικά

250 γρ. μακαρόνι κοραλάκι

5 κουτ. σούπας Flora soft με extra βούτυρο

½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι μαλακό

3 φλιτζ. τσαγιού γάλα ζεστό

3 φλιτζ. τσαγ. μοτσαρέλα και cheddar, τριμμένα

2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη

½ κουτ. γλυκού μουστάρδα 

1 κουτ. σούπας μαϊντανός  


Για την κρούστα

2/3 φλιτζ. τσαγιού πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη

2 κουτ. σούπας Flora με extra βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Βράζουμε το μακαρόνι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε το νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας Flora soft με extra βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας Flora soft με extra βούτυρο και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό, να «καβουρδιστεί». Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για 6-8 λεπτά, έως ότου πήξει η κρέμα.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο μακαρόνι και ανακατεύουμε.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε αλείψει με Flora soft με extra βούτυρο και πασπαλίζουμε με το πάνκο και το αλάτι. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας Flora soft με extra βούτυρο.
  7. Σερβίρουμε ζεστό.

 

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ