Υλικά

Για το κέικ

500 γρ. αλεύρι

2 κουτ. γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

½ κουτ. γλυκού αλάτι

2 βανίλιες

250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

200 γρ. λευκή σοκολάτα

450 γρ. ζάχαρη

350 γρ. νερό

3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε τζελ, κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο


Για τη βουτυρόκρεμα

250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

440 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. γάλα

½  κουτ. γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια, το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, το αλάτι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα, ανά διαστήματα, έως ότου έχουμε μια λεία κρέμα.
  3. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό αλεύρι, κοσκινισμένο, το μπέικινγκ πάουντερ και τις βανίλιες. Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ και χρωματίζουμε. Αλείφουμε με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών. Αδειάζουμε το πρώτο μείγμα με χρώμα στο κέντρο του ταψιού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο, ρίχνοντας το μείγμα στο κέντρο του ταψιού. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου δοκιμάσουμε, με μια οδοντογλυφίδα, ότι βγαίνει καθαρή.
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πριν το διακοσμήσουμε με τη βουτυρόκρεμα.

 


Για τη βουτυρόκρεμα
 

  1. Στον κάδο του μίξερ, με το εξάρτημα φτερό, χτυπάμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, και το αλάτι. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου αφρατέψει το μείγμα.

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετεε διαφορετικά χρώματα και στην ποσότητα που επιθυμούμε. Δοκιμάστε να ψήσετε ξεχωριστά το κάθε μείγμα, ώστε να φτιάξετε ένα πολυώροφο κέικ με βουτυρόκρεμα ενδιάμεσα.