Υλικά

Για τα cup cakes

 

115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

40 γρ. κακάο

165 γρ. ζάχαρη λευκή

175 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

3 αυγά

4 κουτ. σούπας βραστό νερό

1 πρέζα αλάτι


 

Για τη βουτυρόκρεμα (κακάο - βανίλια)

 

125 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

220 γρ. ζάχαρη άχνη

20 γρ. γάλα

1 κουτ. σούπας κακάο

1 βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για τα cupcakes

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κακάο, κοσκινισμένο με το καυτό νερό.
  3. Με το μίξερ χτυπάμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, κοσκινισμένα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο και ενσωματώνουμε.
  5. Γεμίζουμε χάρτινες θήκες για cupcakes, κατά τα 3/4, με μείγμα και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν και διακοσμούμε με τη βουτυρόκρεμα.


Για τη βουτυρόκρεμα

  1. Στον κάδο του μίξερ, με το εξάρτημα φτερό, χτυπάμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το γάλα, τη βανιλίνη και το αλάτι. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου αφρατέψει το μείγμα.

 

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προαιρετικά, μπορείτε να χρωματίσετε τη βουτυρόκρεμα με λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής.