Υλικά

½ κιλό κολοκύθα κίτρινη σε κύβους

1 μεγάλο καρότο σε κύβους

3 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 l ζεστός ζωμός λαχανικών

½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

¼ κουτ. γλυκού κουρκουμάς

1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο

Αλάτι

Πιπέρι
 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα με το καρότο, σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό και προσθέτουμε τον ζωμό.
  3. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι  και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 20-30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτοντας σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, τυρί κρέμα και σχοινόπρασο.


 





ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές