Υλικά

130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά μεσαίου μεγέθους

20 ml μπράντι

4 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος

½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

50 γρ. Flora soft με βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. καστανή ζάχαρη
10 γρ. corn flour
 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε στον κάδο του µίξερ τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το μπράντι και χτυπάμε, µε το σύρµα (εξάρτηµα µίξερ), σε μέτρια ταχύτητα, µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισµένο στο µείγµα των αυγών, και ανακατεύουμε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.
  3.  
  4. Αναμειγνύουμε την καστανή ζάχαρη με το corn flour και την κανέλα.
  5. Σε ένα βαθύ ταψάκι 20 εκατοστών βάζουμε το Flora soft με βούτυρο, λιωμένο, και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης.
  6. Τοποθετούμε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  7. Αδειάζουμε τη ζύμη επάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά (ελέγχουμε, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ; αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.)

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ