Υλικά

Για το κέικ

 

250 γρ. αλευρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

½ κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας κακάο

125 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

240 γρ. ξινόγαλα

25 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. γλυκού ξίδι

 

 

Frosting 

 

250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. τυρί κρέμα  

170 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. 
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα, να αφρατέψει, με το εξάρτημα φτερό. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Έπειτα, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα με το ξίδι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξινόγαλα.
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και, τέλος, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, κοσκινισμένο, το κακάο, το μπέικινγκ πάουντερ και το ξινόγαλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Αλείφουμε ένα ψηλό τσέρκι 22 εκατοστών με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το ντύνουμε, εξωτερικά, με αλουμινόχαρτο και, εσωτερικά, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε στο τσέρκι το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά (τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει καθαρή).
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και, έπειτα, με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβουμε σε 3 ισοπαχείς δίσκους.
  6.  


Για τo frosting

  1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το εξάρτημα σύρμα όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια λεία αφράτη κρέμα.
  2. Μοντάρουμε το κέικ, απλώνοντας σε κάθε δίσκο μία ποσότητα κρέμας και καλύπτουμε όλο το κέικ με frosting. 
     

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για cupcakes.