Υλικά

Για το κέικ

 

120 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

200 γρ. λευκή ζάχαρη

2 αυγά

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

60 γρ. γάλα

50 γρ. χυμός πορτοκάλι

 

Για το γλάσο

 

200 γρ.  λευκή σοκολάτα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Στον κάδο του μίξερ, με το εξάρτημα φτερό, χτυπάμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα με το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, το μπέικινγκ πάουντερ, το γάλα και τον χυμό. Αναμειγνύουμε, έως ότου έχουμε μια λεία ζύμη.
  4. Αλείφουμε με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο μία φόρμα κέικ και προσθέτουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και, έπειτα, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  6. Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε, να ενσωματωθεί, και διακοσμούμε το κέικ.

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εναλλακτικά, για το γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 470 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 50 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι.