Υλικά


Για περίπου 40 κομμάτια:

  • 225 γρ. Flora Soft με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 2 μπανάνες λιωμένες σε πουρέ
  • 1 αυγό
  • 3 ¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τις μπανάνες. Τα χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι κάνουμε μπάλες το μίγμα και τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην ενωθούν κατά το ψήσιμο.
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.
  5. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα cookies θα πρέπει να είναι μαλακά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά και σερβίρουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κλείστε τα μπισκότα σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη, καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.

Σχετικές Συνταγές