Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 8 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 κλωνάρια σέλερι ή μια καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός κότας
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση

  1. Ζεματάμε τα κομμάτια από το χοιρινό για 15 λεπτά μέσα σε καυτό νερό και το ξαφρίζουμε ανά διαστήματα . Στη συνέχεια σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο νερό τα κομμάτια του ζεματισμένου χοιρινού.
  2. Σε μια καθαρή και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το Flora με Βούτυρο το αφήνουμε να θερμανθεί και να λιώσει. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τον Knorr «Σπιτικός» Ζωμός κότας, το ανάλογο αλάτι-πιπέρι, τα ζεματισμένα κομμάτια από το χοιρινό κρέας και νερό τόσο όσο για να τα σκεπάσει. Μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε μέσα σε αυτό,  χυμό λεμόνι και λίγο ζωμό από το μαγείρεμά του, φτιάχνοντας ένα αυγολέμονο. Σε σιγανή φωτιά δένουμε το φαγητό με το διαλυμένο κορν φλάουρ και στο τέλος συμπληρώνουμε με το αυγολέμονο.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, βάλτε λίγο ελληνικό καφέ σκόνη σε ζεστό μάτι της κουζίνας. Το υπέροχο άρωμά του θα πλημμυρίσει το χώρο και θα απομακρύνει δυσάρεστες μυρωδιές.

Σχετικές Συνταγές