Υλικά

Για περίπου 60 κομμάτια:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα (σκόνη)
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο (σκόνη)
  • 500 γρ. Flora με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 κουτ. σούπας κονιάκ

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Για την επικάλυψη:

  • 600 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι (κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι) και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Το ρίχνουμε σε βαθιά λεκάνη ή μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα, το κονιάκ και το μίγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη. Το αλεύρι που κρατήσαμε το ρίχνουμε σιγά-σιγά στη ζύμη.
  3. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα και πλάθουμε μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C, για περίπου 20 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το Flora με βούτυρο.
  5. Όσο είναι ακόμη ζεστά τα μελομακάρονα, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα αφήνουμε να ρουφήξουν αρκετό από αυτό.
  6. Αμέσως μετά, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα ή λαδόκολλα.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές