Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε μέτρια κομμάτια για κοκκινιστό
  • ½ κιλό χοιρινή σπάλα κομμένος σε μέτρια κομμάτια για κοκκινιστό
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτρια ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα μέτρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε φέτες
  • 1 συσκευασία Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι 
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας Pummaro πελτέ τομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 κομμάτια μπαχάρι σε σπόρους
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο
  • Ανάλογο αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμάτια από το κρέας και συμπληρώνουμε κρύο νερό μέχρι να τα καλύψει και τα προβράζουμε για 15-20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του προβρασμού τους τα ξαφρίζουμε. 
  2. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα ξεπλένουμε σε κρύο, τρεχούμενο νερό βρύσης. Σε μία άλλη καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το Flora με βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί μέτρια. 
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τα προβρασμένα κομμάτια από το χοιρινό κρέας και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας σταδιακά. 
  4. Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά συνεχίζουμε ανακατεύοντας, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, την ψιλοκομμένη τομάτα και τον πελτέ μαζί με λίγο καυτό νερό. 
  5. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε και τις φέτες από τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει η σάλτσα και μείνει με το λάδι της.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κανένας δε θέλει να κλαίει όταν καθαρίζει κρεμμύδια! Γι΄αυτό βγάλτε το πρώτο φλούδι και ραντίστε αμέσως με ξύδι. Επίσης μπορείτε να τα καθαρίζετε κάτω από τρεχούμενο νερό ή κάτω από ανοιχτό απορροφητήρα.

Σχετικές Συνταγές