Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε μικρά κυβάκια
  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  •  Χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. Flora με Βούτυρο
  • Ανάλογο αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε πολύ μικρούς κύβους. 
  2. Θερμαίνουμε ένα τηγάνι πολύ καλά με το Flora με Βούτυρο και ρίχνουμε τους κύβους από το κρέας, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η τηγανιά μέχρι να μείνει με το λάδι της. 
  4. Σερβίρουμε την τηγανιά προαιρετικά πάνω σε ψημένο στο grill προζυμένιο ψωμί.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να διώξετε την ανεπιθύμητη μυρωδιά τηγανιτού, μπορείτε να κάψετε φλούδες πατάτας και λεμονιού μέσα σε ένα σταχτοδοχείο, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα παράθυρα.

Σχετικές Συνταγές