Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
  • 1 κιλό έντερα
  • 1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (ψιλοκομμένος)
  • 6  φρέσκα κρεμμυδάκια  (ψιλοκομμένα)
  • 1  φλιτζ. ζεστός ζωμός λαχανικών  ή νερό
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2-3  κουτ. σούπας  ξύδι
  • Χυμός και  ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο (λιωμένο)
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε  καλά τα εντεράκια και τα βάζουμε για 30 λεπτά περίπου σε λεκάνη με λίγο ξύδι, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
     
  2. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε τη συκωταριά για 7-10 λεπτά. Τη βγάζουμε, την ξεπλένουμε με κρύο νερό και την κόβουμε με ψαλίδι σε λωρίδες. Τη ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε  αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού,  τα 4 κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο. Ανακατεύουμε  καλά.
     
  3. Παίρνουμε μερικές λωρίδες, διάφορα εντόσθια από τη συκωταριά και τα τυλίγουμε με τα εντεράκια φτιάχνοντας μικρά ρολά, τα γνωστά μας γαρδουμπάκια.
     
  4. Τοποθετούμε τα γαρδουμπάκια σε βαθύ πυρέξ ή ταψί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Περιχύνουμε με το κρασί, το ζωμό και το Flora με βούτυρο.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά περίπου. Την πρώτη μισή ώρα σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
     
  6. Σερβίρουμε σε πιάτα ζεστά πασπαλισμένα με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, βάλτε λίγο ελληνικό καφέ σκόνη σε ζεστό μάτι της κουζίνας. Το υπέροχο άρωμά του θα πλημμυρίσει τον χώρο και θα απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Σχετικές Συνταγές