Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή χεράκι)
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 1 ½ φλιτζ. ζεστός ζωμός κρέατος ή νερό
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο (λιωμένο)
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά περίπου σε κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το ξύσμα, με μπόλικο νερό που να τα σκεπάζει.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
     
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο βαθύ ταψί.
     
  3. Μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί. Κάνουμε τρύπες σε διάφορα σημεία στο κρέας και μπήγουμε μέσα το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το Flora με βούτυρο. Ανακατεύουμε να πάει παντού.                                                                                                          
  4. Περιχύνουμε με τον ζωμό ή το νερό, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε το ταψί. Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας και οι πατάτες.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Όταν κόβετε κρεμμύδια ή σκόρδα και μυρίζουν τα χέρια σας, τρίψτε τα με μία πρέζα ελληνικό καφέ ή με μία λεμονόκουπα. Οι ανεπιθύμητες μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

Σχετικές Συνταγές