Υλικά

Για 40 μπισκότα περίπου:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ελληνικός καφές
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ. Προσθέτουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο κομμένο σε κυβάκια κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη με υφή σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής και εύπλαστη η ζύμη.  Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές κρύο νερό.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να «σταθεί» για μισή ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα μέρη. Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμάτια και τα πλάθουμε πάλι σε μπάλα. Πιέζουμε την κάθε μπάλα να πλατύνει και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα από χαρτί ψησίματος. Με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ελαφρώς μικρότερο του μισού δαχτύλου. Με ένα μαχαίρι ή οδοντωτή ροδέλα, κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα μπισκότα με πλευρά 3 εκατοστά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε δύο ρηχά ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μην σπάσουν.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κλείστε τα μπισκότα σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη, καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.