Υλικά

  • 400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα τυριού
  • 400 - 500 γρ. παγωτό βανίλια ή παγωτό γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • Μαρμελάδα βύσσινο για την επικάλυψη
  • 1 βανιλέτα alsa

Εκτέλεση

  1. Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη άχνη και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο, καθώς και τη βανιλέτα.
  2. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε τη βάση του cheesecake.
  3. Σε ρηχό ταψάκι βάζουμε μία λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε ένα τσέρκι με ύψος 6-8 εκατοστά και με διάμετρο 28 εκατοστά.
  4. Παίρνουμε τη ζύμη της βάσης και την τοποθετούμε, πιέζοντάς τη, μέσα στο τσέρκι και σε όλη την εσωτερική πλευρά.
  5. Με το σκουπ βγάζουμε μπάλες από παγωτό και τις ρίχνουμε σε μία λεκάνη.
  6. Μαλακώνουμε την κρέμα τυριού με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στη λεκάνη με το παγωτό, προσθέτουμε και το ξύσμα από το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα.
  7. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα παγωτού μέσα στο τσέρκι και πάνω από τη βάση του cheesecake και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Βάζουμε το cheesecake στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
  9. Ξεφορμάρουμε το τσέρκι μας σε πιατέλα και περιχύνουμε το γλυκό μας με τη μαρμελάδα βύσσινο, αφού πρώτα την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ