Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, 1½ έως 2 κιλά περίπου
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • Xυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα εντόσθια που μπορεί να έχει και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και δεντρολίβανο (δεν ξεχνάμε να ρίξουμε και στην κοιλίτσα του). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε κι αυτές με ρίγανη και δεντρολίβανο.
  2. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και τοποθετούμε γύρω του τις πατάτες. Περιχύνουμε με το Flora Soft με βούτυρο, με το χυμό λεμονιού και λίγο νερό.
  3. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 90 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 





ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-Για να πετύχετε τραγανή πέτσα στο κοτόπουλο, ρίξτε νερό κι αλάτι 20 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο.

-Για μεγαλύτερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά 1-2 κουταλιές μουστάρδα, την οποία αφού διαλύσετε σε λίγο χλιαρό νερό, θα την περιχύσετε πάνω από το φαγητό, πριν το βάλετε στον φούρνο.

Σχετικές Συνταγές