Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • 4-5 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1½  κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι  
  • 4-5 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο, λιωμένο
  • Ανάλογο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις μπριζόλες, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε μπολ. Τις περιχύνουμε με τη μπύρα, τη 1 κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο, το μέλι και τη μουστάρδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. Τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε να πάει παντού το μίγμα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες. Αλατίζουμε και περιχύνουμε το φαγητό με το μίγμα της μπύρας και το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο.
  3. Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Στο διάστημα αυτό γυρίζουμε τις μπριζόλες για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αν οι πατάτες δεν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε λίγο ακόμη να ψηθούν καλά. Σερβίρουμε το φαγητό σε μερίδες όσο είναι ακόμη ζεστό.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες φούρνου με τηγανιτές. Σε αυτήν την περίπτωση, θα τηγανίσετε τις πατάτες σε μπόλικο ελαιόλαδο, μέσα στο οποίο θα έχετε προσθέσει 2-3 κουταλιές Flora Soft με βούτυρο για άρωμα.

Για να πετύχετε τραγανή πέτσα στο κοτόπουλο, ρίξτε νερό κι αλάτι 20 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο.