Υλικά

  • 400 γρ. μακαρόνια Νο 5
  • 1 πακέτο μπιζέλια βρασμένα
  • 250 γρ. τυρί
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • Αλάτι - πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

  • 120 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 5-8 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1½ lt γάλα φρέσκο 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο τηγάνι τα 120 γρ. Flora Soft με βούτυρο, ρίχνουμε τα μπιζέλια με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν καλά.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια κι αφού τα στραγγίσουμε, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε μια κουταλιά Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Βάζουμε το Flora Soft με βούτυρο να θερμανθεί καλά σε ένα μικρό σκεύος, ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και να δέσει. Αλείφουμε ένα ταψί με Flora Soft με βούτυρο που μας έχει περισσέψει και στρώνουμε τη μισή μπεσαμέλ μέσα στο ταψί. Παράλληλα, βάζουμε στα μακαρόνια τριμμένο τυρί και το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο (80γρ.) και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στη μπεσαμέλ, προσθέτουμε τα μπιζέλια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πουδράρουμε τη μπεσαμέλ με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 180˚C.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ