Υλικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα (κατεψυγμένα ή νωπά)
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 150-200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • Maille σάλτσα ταρτάρ

Για το ρύζι 

  • 300 γρ. φιδές ψιλός
  • 200 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός λαχανικών
  • 300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 900 ml καυτό νερό
  • Αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση

Για τις γλώσσες:

 

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες και στη συνέχεια τις βουλιάζουμε μία-μία στα αυγά που έχουμε χτυπήσει.
  2. Στη συνέχεια τις πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά από τις δύο πλευρές, πιέζοντας καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους και τις κρατάμε στην άκρη για λίγο.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να ζεσταθεί καλά.
  4. Τηγανίζουμε τις γλώσσες σε δυνατή θερμοκρασία και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη

Για το ρύζι:

 

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να ζεσταθεί καλά.
  2. Σπάμε τον φιδέ σε κομματάκια, τον ρίχνουμε μέσα στο βαθύ σκεύος και τον καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε κι αυτό μέχρι να σκουρύνει.
  4. Κατόπιν, ρίχνουμε το καυτό νερό, τον Knorr «Σπιτικός» Ζωμός λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
  5. Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτα, και από πάνω βάζουμε την κάθε γλώσσα την οποία έχουμε αλείψει προηγουμένως με σάλτσα ταρτάρ. 

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ