Υλικά

  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 100 γρ. μέλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Μαστίχα τριμμένη μαζί με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 καψούλια βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με λίγο νερό για το άλειμμα
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190-200˚C.

     
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 250 γραμμάρια Flora Soft με βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τη μαστίχα με τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
     
  3. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
     
  4. Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία όμορφη, λεία, μαλακή ζύμη.
     
  5. Εάν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, πουδράρουμε κατά διαστήματα με λίγο αλεύρι το μίγμα της ζύμης.
     
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο μεγάλο μπολ ή στο τραπέζι για 5-7 λεπτά περίπου.
     
  7. Ξεκινάμε να πλάθουμε κουλούρια με σχέδια της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε τα κουλούρια στο ταψί και αλείφουμε με αυγό την επιφάνειά τους. Ψήνουμε στους 180-190˚C για 25-30 λεπτά.

 

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κλείστε τα κουλούρια σας σε βάζο με 2 κύβους ζάχαρη για να διατηρηθούν τραγανά για πολύ καιρό.