Υλικά

  • 400 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 120 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 120 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 120 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • 120 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (περίπου το 2/3 από ένα μικρό βάζο)
  • 1 ½ κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 ml γάλα 3,5%
  • 490 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C.
  2. Τρίβουμε όλα τα τυριά και ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στο μίξερ 400 γρ. Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι, τις πιπεριές, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι.
  3. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα σε δυνατή, έως ότου ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το μισό γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο τις φόρμες μας και τις αλευρώνουμε. Στη συνέχεια, τις τινάζουμε και τις γεμίζουμε με το μίγμα μας, λίγο πιο πάνω από τη μέση. Ψήνουμε στους 170˚C για 35-40 λεπτά.

 

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ