Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1½ κιλό περίπου, σε μερίδες
  • 4-5 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε κι αυτό.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί περίπου το μισό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το θυμάρι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειαστεί νερό και επίσης, με προσοχή, αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ώστε να μαγειρευτούν εξίσου.
  4. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο (σε περίπου 45 λεπτά) το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό. Εάν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Ταιριάζει πολύ με λαχανικά ή ρύζι μαγειρεμένα στον ατμό.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κανένας δε θέλει να κλαίει όταν καθαρίζει κρεμμύδια! Γι΄αυτό βγάλτε το πρώτο φλούδι και ραντίστε αμέσως με ξύδι. Επίσης μπορείτε να τα καθαρίζετε κάτω από τρεχούμενο νερό ή κάτω από ανοιχτό απορροφητήρα.

Σχετικές Συνταγές