Υλικά

  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400 γρ. κιμάς πρόβειος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να περάσει τον κάθε κιμά ξεχωριστά 2 -3 φορές από τη μηχανή)
  • χυμός από 4 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 1½ κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη μαντζουράνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

  • 3 τομάτες κομμένες σε τέταρτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 πίτες
  • Γλυκιά πάπρικα
     

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε χλιαρή θερμοκρασία μέσα σε ένα σκεύος. Λιώνουμε τα κρεμμύδια, τα στύβουμε και κρατάμε μόνο το χυμό τους. Τρίβουμε το σκόρδο και το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε τους 3 διαφορετικούς κιμάδες στον κάδο του μίξερ και με το γάντζο ανακατεύουμε και ζυμώνουμε παράλληλα.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και τελευταίο ρίχνουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο, ανακατεύοντας έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 45-50 λεπτά. Όταν κρυώσει βρέχουμε τις παλάμες των χεριών μας και παίρνουμε μια ανάλογη ποσότητα από τη ζύμη του κεμπάπ και την περνάμε σε μεταλλική πλακέ λάμα. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ανά διαστήματα.
  4. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 25 λεπτά. Ψήνουμε τα κεμπάπ στο Grill ή στο ΒΒQ .Εάν δεν έχουμε λάμες, πλάθουμε κυλίνδρους με μήκος 10 cm, πάχος 2 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 10 λεπτά.
  5. Τέλος, σε ένα τηγάνι ή στο Grill του φούρνου ψήνουμε τις πίτες και τα τέταρτα από τις τομάτες, αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει με λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Σερβίρουμε τα κεμπάπ μαζί με τις τομάτες, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό, επάνω στις ψημένες πίτες. Πουδράρουμε με τη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως. 

 

 

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Βρέξτε τα χέρια σας με κρύο νερό πριν το ζύμωμα του κιμά. Με αυτόν τον τρόπο δε θα δυσκολευτείτε καθόλου και ο κιμάς θα γλιστρά στα δάχτυλά σας.