Υλικά

  • 320 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 75 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 90 γρ. τυρί Μετσόβου
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 90 γρ. σουσάμι μαύρο ή μαυροκούκι για την επικάλυψη
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο, το καπνιστό τυρί Μετσόβου που μπαίνει στη ζύμη, το αλάτι, τα αυγά και τα χτυπάμε με το φτερό του μίξερ. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου.
     
  2. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι που μας έχει περισσέψει. Σιγά - σιγά συνεχίζουμε το ζύμωμα, έως ότου γίνει μία μαλακή και λεία ζύμη.
     
  3. Εάν κολλάει στα χέρια μας η ζύμη πουδράρουμε με λίγο ακόμη αλεύρι. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη για να ανοίξουμε φύλλο με πάχος 1 εκατοστό.
     
  4. Στη συνέχεια, παίρνουμε μεταλλικές φόρμες με σχέδια και κόβουμε τα κουλουράκια.
     
  5. Αμέσως μετά αλείφουμε το ταψί με Flora Soft με βούτυρο και τοποθετούμε τα αλμυρά κουλουράκια μας. 
     
  6. Τέλος, αλείφουμε με ένα πινέλο τους κρόκους στα κουλουράκια, πουδράρουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου και πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι.
     
  7. Ψήνουμε στους 180˚C για 25-30 λεπτά.
     

 

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ