Υλικά

  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε ψιλές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ κουτ. γλυκού φασκόμηλο τριμμένο
  • 1 ποτήρι νερό από τις βρασμένες παπαρδέλες
  • Λίγο αλεύρι
  • 150 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας Flora Soft με βούτυρο για 5-8 λεπτά προσέχοντας να μην μας μαλακώσουν πολύ (αλ ντέντε), τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό από τον βρασμό τους.
  2. Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το θερμαίνουμε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ώσπου να χρυσίσει.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το φασκόμηλο, καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
  4. Συμπληρώνουμε με λίγο από το νερό που βράσαμε τις παπαρδέλες και σιγομαγειρεύουμε έως ότου το κοτόπουλο και τα λαχανικά μαλακώσουν.
  5. Στη συνέχεια πουδράρουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας.
  6. Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά στις παπαρδέλες μαζί με λίγο τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας.
  7. Ανακατεύουμε απαλά διότι μπορεί να σπάσουν οι παπαρδέλες και σερβίρουμε σε πιάτο πασπαλίζοντας με ακόμα λίγο τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ