Υλικά

  • 350 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κονιάκ ή τσίπουρο
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια
  • Μπέικιν πάουντερ 40 γρ.
  • Aμύγδαλο καβουρντισμένο

Για το ντεκόρ 

  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Chef: Χρήστος Λάμπρου

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ποτό και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. 
  2. Προσθέτουμε στο τέλος το ποτό και τα αμύγδαλα.
  3. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε δίνοντας το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα με την λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, αφήνοντάς τους για 10 λεπτά.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ