Υλικά

  • Μισό κιλό μακαρόνια λινγκουίνι                                                            
  • 2 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κουτί Pummaro ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ τυρί ρεγκάτο
  • Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λίγο μπαχάρι
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας Flora Soft με βούτυρο, την γεμίζουμε με νερό, αλατίζουμε καλά και βράζουμε τα μακαρόνια μας τόσο ώστε να κρατάνε.
  2. Σε μια χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το μοσχάρι, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε το Pummaro ψιλοκομμένο τοματάκι, καρυκεύουμε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο, περιλούζουμε τα υλικά μας με ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια παίρνουμε μικρά πήλινα σκεύη και τοποθετούμε στον πάτο τους μια μεγάλη πρώτη στρώση από μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω το μοσχαράκι, περιχύνουμε με την σάλτσα, τα σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μικρό μπολ τρίβουμε το ρεγκάτο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά έως ότου ενωθούν εντελώς τα υλικά. Με ένα κουτάλι απλώνουμε σε κάθε σκεύος το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  5. Τοποθετούμε τα πήλινα σκεύη σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές