Υλικά

  • 1½  κιλό μπάμιες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 8-10 πομοντόρια ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • 300 γρ. Pummaro συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • ½ ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού φρουκτόζη ή ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις μπάμιες σε τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι.
  2. Τις ραντίζουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν.
  3. Τις ξαναπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το θερμαίνουμε καλά. Ρίχνουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα, τις σοτάρουμε στο Flora Soft με βούτυρο και στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο ταψί που τις είχαμε μαρινάρει νωρίτερα.
  5. Προσθέτουμε στο ταψί τα κρεμμύδια, τα πομοντόρια, το Pummaro και την ζάχαρη, συμπληρώνουμε με νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 25-30 λεπτά, έως ότου οι μπάμιες μαγειρευτούν και δέσει η σάλτσα τους.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ