Υλικά

  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. πρόβειο κιμά
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. Pummaro συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι-Πιπέρι

Γαρνιτούρα:

  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι σπυρωτό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 σπόροι μπαχάρι
  • 2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους τρεις διαφορετικούς κιμάδες, την μισή ποσότητα Flora Soft με βούτυρο, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Πλάθουμε με τα χέρια μας σουτζουκάκια σε μέτριο μέγεθος και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  3. Φτιάχνουμε μία σύβραση με το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο, το σκόρδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και το νερό και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με την σύβραση και ανακινούμε το ταψί ελαφρά για να πάει παντού η σάλτσα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180ºC έως ότου τα σουτζουκάκια μαγειρευτούν και δέσει η σάλτσα μέσα στο ταψί.

Για τη γαρνιτούρα

  1. Βάζουμε το ρύζι μας σε μια λεκάνη με κρύο νερό για λίγα λεπτά και μετά το ξεπλένουμε αρκετές φορές (μέχρι το νερό να σταματήσει να βγαίνει άσπρο).
  2. Στη συνέχεια βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 φλιτζάνια νερό το ρύζι μας με την δάφνη, το μπαχάρι και το Flora Soft με βούτυρο, το σουρώνουμε καλά και σερβίρουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Βρέξτε τα χέρια σας με κρύο νερό πριν το ζύμωμα του κιμά. Με αυτόν τον τρόπο δε θα δυσκολευτείτε καθόλου και ο κιμάς θα γλιστρά στα δάχτυλά σας.

Σχετικές Συνταγές