Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς)
  • 2 κιλά μικρά κολοκυθάκια
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ⅓ κουτ.γλυκού δυόσμο ξερό
  • ¼ κουτ. γλυκού κολίανδρο
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κρέας και καρυκεύουμε καλά με αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας Flora Soft με βούτυρο, ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το κρασί, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο με μια πετσέτα για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Θερμαίνουμε καλά ένα τηγάνι  και τηγανίζουμε το χοιρινό σε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
  4. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μπλέντερ τα τοματάκια με το κρεμμύδι και την μαρινάδα που μας περίσσεψε και περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό, και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας, μέχρι να μαλακώσει εντελώς, συμπληρώνοντας τακτικά με νερό ή ζωμό για να μην μας σωθούν τα υγρά και στεγνώσει το κρέας μας.
  5. Αμέσως μετά, τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια, αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει πολύ καλά και έχουμε κόψει τις άκρες τους, μέχρι να κάνουν κρούστα.
  6. Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει το κρέας με τη σάλτσα του, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μελώσει η σάλτσα, προσέχοντας όμως για να μην στεγνώσει το κρέας μας.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αν σας κόψει η μαγιονέζα μην ανησυχείτε. Μπορείτε να βάλετε σε ένα γυάλινο μπολ 2-3 σταγόνες νερό και να ρίχνετε σιγά σιγά την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς. Ή μπορείτε να ρίξετε σε ένα γυάλινο μπολ ένα αυγό, να αφού το χτυπήσετε να ρίχνετε κουταλιά κουταλιά με αργό ρυθμό το κομμένο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Η μαγιονέζα θα επανέλθει.