Υλικά

  • 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
  • 600 γρ. σουπιές προβρασμένες και κομμένες κατά μήκος ή σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 350-450 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (1 Knorr "Σπιτικός" Ζωμός λαχανικών διαλυμένος σε 450 ml καυτό νερό)
  • 100 ml  κρασί λευκό
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε το κριθαράκι σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το μουσκεμένο κριθαράκι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις σουπιές και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε κατά διαστήματα με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών.
  4. Ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχόμενα έως ότου χυλώσει το κριθαράκι.
  5. Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, βάλτε λίγο ελληνικό καφέ σκόνη σε ζεστό μάτι της κουζίνας. Το υπέροχο άρωμά του θα πλημμυρίσει τον χώρο και θα απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Σχετικές Συνταγές