Υλικά

  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 3 σοκολάτες υγείας ή κουβερτούρα
  • 7 κουτ. σούπας νισεστέ
  • 410 ml γάλα εβαπορέ
  • 220 ml νερό
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. μπισκότα βανίλιας
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλέτα alsa

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ μας την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλέτα και φτιάχνουμε τη σαντιγί μας. Όταν αφρατέψει και διογκωθεί, την αποθηκεύουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο, διότι θα τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  2. Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί, δηλαδή τοποθετούμε ένα άδειο σκεύος μέσα σε ένα άλλο μεγάλο σκεύος, το οποίο έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό. Το θερμαίνουμε καλά, ώστε το νερό να βράσει και κατόπιν ρίχνουμε στο άδειο σκεύος τις σοκολάτες υγείας μαζί με το Flora Soft με βούτυρο και τα θερμαίνουμε, μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  3. Στον ίδιο χρόνο, σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε καλά το νισεστέ με το γάλα.
  4. Βγάζουμε από το ζεστό νερό το σκεύος με τη λιωμένη σοκολάτα και το Flora Soft με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα σιγά-σιγά το γάλα με το νισεστέ.  Ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα ή το σύρμα, συμπληρώνουμε με το νερό και την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Ρίχνουμε τα μπισκότα βανίλιας στο μπλέντερ μας και τα διαλύουμε. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την πλαστική σπάτουλα έως ότου όλα τα υλικά δέσουν μεταξύ τους.
  6. Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα λαδόχαρτο και βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος όλη την ποσότητα του μίγματος, τυλίγουμε και σφίγγουμε καλά τις άκρες και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
  7. Όταν κρυώσει, ξεδιπλώνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το γλυκό σε δίσκο της αρεσκείας μας.
  8. Αλείφουμε από πάνω τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει στην αρχή.
  9. Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ