Υλικά

  •     1 μεγάλο μπρόκολο
  •     ½ μικρό κουνουπίδι
  •     100 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     1 σκόρδο λιωμένο
  •     2 κουτ. σούπας αλεύρι
  •     1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  •     2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  •     8 φύλλα κρούστας λεπτά
  •     60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  •     1 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα φρέσκια ή γκούντα, τριμμένα

Εκτέλεση

  1. Kόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε κομμάτια.
  2. Tα βράζουμε για 10 λεπτά και έπειτα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
  3. Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
  5. Aλείφουμε τις δύο πλευρές των φύλλων με το ελαιόλαδο και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο. Τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς των φύλλων και αφήνουμε περίπου 5 εκατοστά περιθώριο και από τις δύο άκρες.
  6. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με μοτσαρέλα, διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου για να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
  7. Πιέζουμε λίγο τις άκρες της ζύμης για να το «ασφαλίσουμε» και αλείφουμε το ρολό πάλι με λάδι.
  8. Bάζουμε την πίτα με το σημείο της ένωσης να ακουμπά στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις κρυώσει, τόσο ώστε να μη διαλύεται, την κόβουμε σε φέτες.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-Όταν μαγειρεύετε κουνουπίδι, για να αποφύγετε την άσχημη μυρωδιά βρέξτε ελαφρά το καπάκι της κατσαρόλας με λίγο ξύδι που θα έχετε βάλει σε βαμβάκι. Μπορείτε επίσης να βράσετε το κουνουπίδι με μια φλούδα λεμονιού.