Υλικά

  • 500 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κανέλας
  • 500-600 γρ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ


Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 3-4 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ ή λεκάνη την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το κονιάκ και την κανέλα.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο κουζίνας και παίρνουμε τα 2 πρώτα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο. Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και αλείφουμε με πινέλο το επάνω φύλλο.
  3. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μίγμα της γέμισης και το τοποθετούμε κατά μήκος πάνω από τα φύλλα. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό, πιέζοντας προς τα μέσα τις άκρες τους. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
  4. Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν καλά.
  5. Στο μεταξύ, βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού για 4-5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα ρολά από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να σιροπιαστούν καλά. Κόβουμε τα ρολά σε ροδέλες και σερβίρουμε.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ