Υλικά

Για 60 περίπου κομμάτια

  • 5-6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
  • 6 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • Χυμός 2-3 πορτοκαλιών
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή σουσάμι

Για το τηγάνισμα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 1½  φλιτζ. τσαγιού νερό
  • Χυμός ½ λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιών, το Flora Soft με βούτυρο, το αλάτι και τη σόδα.
  2. Τα ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που θα πλάθεται και θα ανοίγει σε φύλλο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη ζυμώνουμε πάλι μέχρι να μαλακώσει. Την ανοίγουμε, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλα μικρά ή μεγάλα και τα κόβουμε σε λωρίδες με την ειδική ροδίτσα.
  3. Τις τυλίγουμε σαν ρολά ή τις δένουμε σαν φιόγκους και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι καυτό και Flora Soft με βούτυρο (εάν δεν έχουμε ροδίτσα ή δεν τα καταφέρνουμε να τις τυλίξουμε ή να τις κάνουμε φιόγκους, μπορούμε να τις κόψουμε απλά σε παραλληλόγραμμα κομμάτια). 
  4. Όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 6-8 λεπτά.
  5. Βάζουμε τις δίπλες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Τις πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο καρύδι ή με το σουσάμι ή και με τα δύο.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να παραλείψετε το σιρόπι και να περιχύσετε τις δίπλες με λίγο μέλι και καρυδόψιχα.