Υλικά

  • 350 γρ. μικρά μανιτάρια
  • 600 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  • ¼ lt ζωμός κότας
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 2 πρεζούλες μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους των 2 εκατοστών και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, με τόσο νερό που μόλις να τους σκεπάζει.
  2. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό της κότας στην κατσαρόλα που έβραζε η κολοκύθα, αφού βεβαιωθούμε ότι έχει μαλακώσει καλά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
  3. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε.
  4. Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα μανιτάρια σε βαθιά πιάτα.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να πήξει λίγο.
  7. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με τον ηλεκτρικό πολτοποιητή, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  8. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα της βελουτέ μας στα πιάτα πάνω από τα μανιτάρια.
  9. Τη σερβίρουμε ζεστή διακοσμώντας κάθε πιάτο με λίγο σχοινόπρασο και πασπαλίζοντας εάν θέλουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές